Srebrne zapestnice

srebrne zapestniceV zgodovini so srebro povezovali z Venero in Luno in je simbol blaginje. Srebrne zapestnice naj bi tako simbolizirale jasnost in moč. Srebrne zapestnice delujejo protimikrobno in antibakterijsko. Srebrne zapestnice pomagajo celiti rane, preprečevati okužbe. Prav tako pomagajo pri regulaciji toplote, nekaterim se izboljša tudi raven energije. Srebro tudi pomaga ohranjati elastičnost krvnih žil. Uporablja se tudi kot premaz za medicinske pripomočke. Srebrne zapestnice naj bi delovale kot antioksidant in naj bi ščitile kožo pred poškodbami celične dnk.

Rude, ki so bile bogate s srebrom so že dolgo časa nazaj pošle. Večino srebra danes pridobijo kot stranski produkt pri pridobivanju bakra, svinca, zlata in cinka. Ko se izloči primarna kovina, iz ostankov pridobijo srebro. Države, ki proizvedejo največ srebra na svetu so ZDA, Kanada, Mehika, Čile, Peru, Poljska …

Nekateri so prepričani, da jim bodo srebrne zapestnice pomagale priti do bogastva in sreče. Srebro je sploh v kombinaciji z drugimi kovinami izredno uporabno za izdelovanje nakita. Za izdelovanje srebrnih zapestnic se velikokrat uporablja srebro z oznako 925, kar pomeni da vsebuje 92,5 procentov čistega srebra. Ker mešanica lahko vsebuje tudi baker, se lahko pri nošenju srebrnih zapestnic pojavi tudi zelena barva, ki pa ni škodljiva.

Če bi hoteli, da so naše srebrne zapestnice vedno sijoče, jih sploh ne bi smeli izpostavljati zraku. Ker to ni mogoče, poznamo več načinov, da odpravimo obarvanost in potemnitev naših srebrnih zapestnic. Pred tuširanjem jih moramo sneti, spravljene jih moramo imeti v suhem in hladnem prostoru. Najboljše je, da so naše zapestnice spravljene v neprodušno zaprti plastični vrečki, saj bodo tako dlje časa ohranile sijaj.. Srebrne zapestnice čistimo s sodo bikarbono in limono, s cigaretnim pepelom, zobno kremo … Srebrne zapestnice lahko očistite tudi z blagim pralnim sredstvom, ki pa ne sme vsebovati fosfatov. Vedno pa moramo pri čiščenju srebrnih zapestnic uporabiti mehko krpo, da našega nakita ne poškodujemo.