Kisikova komora

kisikova-komoraV kisikovi komori dihamo kisik pod povečanim atmosferskim tlakom. Kisikova komora zagotovi potrebne količine kisika različnim vrstam tkiv. Kisikova komora tako pospeši regeneracijo in deluje zdravilno. Kisikova komora deluje tudi protistresno in protivnetno. Kisikova komora se je izkazala za učinkovito pri obravnavi kompleksnih ran. Vsekakor pa kisikova komora ne nadomesti kakovostne in pravilne oskrbe rane. Zato se kisikova komora uporablja le kot podporna in ne kot nadomestna terapija. V kisikovi komori lahko tudi zaspite, Intervali terapij v kisikovi komori so dolgi od šestdeset do devetdeset minut.

Če spimo v kisikovi komori bo vsaka naša celica prepojena s kisikom in stopnja vnetij v celem telesu se bo zmanjšala. V kisikovi komori lahko nosimo samo oblačila iz sto procentnega bombaža, saj sintetična, umetna vlakna zaradi statične elektrike predstavljajo varnostno tveganje. Praviloma ta oblačila dobite ob terapiji.

Kisikova komora krepi imunski sistem in pomaga blokirati delovanje škodljivih bakterij. Prav tako se tkiva, ki so prepojena s kisikom lažje uprejo okužbi. Pred terapijo v kisikovi komori se je potrebno stuširati. Prav tako pred terapijo v kisikovi komori ne smete uporabljati izdelkov za lase, dezodorantov in parfumov. Treba se je tudi izogniti nekaterim zdravilom, biti moramo zdravi in se izogibati kajenju. V kisikovi komori ni dovoljenja uporaba telefona ali kakršnekoli elektronske naprave. Prav tako niso dovoljenja naprave na baterije.

Število in pogostost potrebnih kisikovih terapij v kisikovi komori je odvisna od specifičnega stanja pacienta. Za številna stanja je priporočeno eno zdravljenje na dan in sicer skupaj dvajset do trideset zdravljenj. Običajno celoten potek terapij v kisikovi komori traja od štiri do šest tednov.

Če se po uporabi kisikove komore počutite utrujeno je to čisto normalno. Prav tako se lahko po uporabi kisikove komore pojavi bolečina v ušesih in sinusih. Problem so lahko tudi klavstrofobični občutki, če ima kdo s tem problem. Pojavijo se lahko spremembe vida in otrplost prstov, vendar večinoma to hitro izzveni.