Mobilne hiške Istra

mobilne-hiske-istraZa poletne počitnice se tokrat nismo odpravili na enega izmed grških otokov ampak v našo neposredno bližino, hrvaško Toskano – Istro. Za razliko od prejšnjih let, ko smo se vedno posluževali najema apartmajev, ki smo jih največkrat poiskali prek spletnih turističnih portalov namenjenih rezervacij apartmajev po bližnji in daljni okolici, smo se letos odločili, da želimo preživeti počitnice čim bolj blizu obale, če je le možno samo nekaj metrov stran od morja. Vedeli smo, da je verjetno najboljša izbira za takšne počitnice, če se odločimo za letovanje v enem izmed kampov, ki jih je v Istri res ogromno, a kaj ko nam šotorjenje ne diši, prikolice pa nimamo. Zato smo se odločili, da v iskalno polje na Googlu vpišemo Mobilne hiške Istra in poiščemo pravo ponudbo za nas.

Prijatelj iz službe nam je sicer ponujal, da dam posodi šotor za 4 osebe, toda res se ne bi rad po karantenskem obdobju še na morju drenjal s celo družino na štirih m2. Poleg tega pa vem, da je v Istri v poletnih mesecih dostikrat hud veter, ki lahko s kakšno nenadno poletno nevihto povzroči hude probleme v kampih. Pred tedni so tudi po televiziji kazalo kakšne razdejanje po istrskih kampih je povzročilo neurje. Predvsem v Rovinju, Poreču in Umagu je bilo polno polomljenih dreves. No, če si v takšnem vremenu v šotoru, potem ni potrebno poudarjati, da se ti nič dobrega ne piše.

Zaradi vseh teh razlogov smo sklenili, da bo najem mobilne hiše v Istri prava izbira. Mobilna hiška ponuja skoraj takšen komfort kot, če bi se odločili za najem apartmaja. Največja prednost mobilne hiške je po mojem mišljenju ta, da so v mnogih kampih po Istri nameščene v neposredni bližini morske obale. In kaj je lepšega, ko lahko zleknjen na ležalniku pred mobilno hiško v Istri piješ pivo in opazuješ zadnje sončne žarke, ki izginjajo v morju, v daljavi vidiš ribiško barkačo na nebu pa slišiš zvok galebov.