Parlamentarni udar na demokracijo v Sloveniji

Izjava za javnost, št. 4 Državljankam in državljanom Poslankam in poslancem Državnega zbora Poslanskim skupinam v DZ RS Parlamentarnim političnim strankam Medijem doma in v tujini Javnosti Parlamentarni udar na demokracijo v Sloveniji Opozarjamo na poskus usodnih sprememb referendumske zakonodaje (Zakon o referendumu in ljudski iniciativi in Ustava RS) V Državnem zboru Republike Slovenije naj bi v četrtek in petek, dne 31. 1. in 1. 2. 2013, potekali dve razpravi usodni za demokracijo v Sloveniji in njen nadaljnji razvoj.

Pri dosedanjem postopku priprave zakonskih in ustavnih sprememb je bilo ljudstvo izločeno iz razprave, postopek je potekal netransparentno, nezakonito in nelegitimno, torej protiustavno. Ker ima v Republiki Sloveniji oblast ljudstvo, zahtevamo resnično demokracijo in ostro nasprotujemo vsakemu omejevanju neposredne demokracije. Poslanke in poslance, ki bodo odločali o takih temeljnih spremembah, ki kratijo naše neodtuljive ustavne pravice, opozarjamo, da bomo vsak njihov poseg v sedanjo že tako omejeno referendumsko zakonodajo (ZRLI in 3., 44. in 90. člen Ustave RS), šteli za njihovo osebno, nelegitimno in neustavno dejanje.

Organizacije civilne družbe in aktivni državljani vam takšnega protiljudskega, protidržavnega in nedemokratičnega dejanja ne bomo odpustili. Ne izdajte zaupanja ljudstva, ki vam ga je podelilo na volitvah in s svojim glasom PROTI spremembam podprite obstoječi…
Preberi celoten prispevek…