IR ogrevanje

Ogrevanje z IR paneli je izredno varčen način ogrevanja. Če ogrevamo z njimi lahko privarčujemo tudi od 40 do 60 % stroškov ogrevanja. IR pomeni infrardeča svetloba. Energijo infrardečih valov absorbirajo vsi predmeti v stanovanju in jo oddajajo nazaj v prostor kot toploto. Celo stanovanje se tako spremeni v velik radiator. IR paneli so izredno prilagodljivi in primerni za namestitev kjerkoli.

IR paneli so izredno uspešni pri preprečevanju nabiranja vlage v stenah in uspešno odpravijo plesen. Sama montaža IR panelov je zelo hitra in enostavna. Primerni so za bivalne in poslovne prostore, kot tudi v zdravstvu, kmetijstvu, v proizvodnih obratih itd. Varčnost IR panelov je zagotovljena s tem, ker ni izgub, je manj vklopov v dnevu, nad ogrevanjem imamo nadzor in temperatura zraka je lahko nižja. Izgub ni zato, ker se energija v celoti spremeni v toploto, energija se v prostoru tudi dlje ohranja, zato je vklopov manj. Vsi paneli imajo termostate in možnost nastavitev urnikov ogrevanja, temperatura zraka je pa lahko nižja zato, ker je občutek toplote večji zaradi ogretosti celotnega prostora. Prav tako e pa pomemben podatek tudi to, da je začetna investicija v IR panele resnično nižja kot pri drugih sistemih ogrevanja. Ker v IR panelih ni ne tekočin, ne plinov, torej nobenih gibljivih delov. Letna vzdrževanja torej pri IR panelih odpadejo. Posebnost IR panelov je tudi to, da ne izsušujejo zraka, kljub temu pa sušijo stene. Toplota je prijetna, kot sončeva, vendar brez UV žarkov. IR paneli prav tako ne dvigujejo prahu.

IR paneli so na voljo v različnih oblikah in barvah, zato se zlahka vklopijo v vsak prostor in se mu prilagodijo. Lahko se odločite tudi za IR panele s pametnim termostatom, kar še posebej olajša upravljanje ogrevanja. IR paneli imajo tudi izredno dolgo življenjsko dobo, tudi do 30 let in zelo dolgo 15-letno garancijo.