Obsojamo sovražni govor

Izjava za javnost, št. 2 Ob današnji aretaciji mariborskega aktivista Sanjina Jašarja se je v nekaterih medijih pojavil sovražni govor. Mreža za neposredno demokracijo se odločno postavlja v bran temeljnim človekovim pravicam in spoštovanju Ustave Republike Slovenije: 63. člen – Prepoved spodbujanja k neenakopravnosti in nestrpnosti ter prepoved spodbujanja k nasilju in vojni.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni. Odločno obsojamo sovražni govor, katerega namen je ksenofobična, rasistična, homofobična in vsaka osebna diskreditacija ter spodbujanje nestrpnosti. Podrobneje o opredelitvi sovražnega govora

Pozivamo vas, da izpolnite spodnji obrazec in ga skupaj z dokaznim gradivom, ki je ravno tako priložen, pošljete na naslednje naslove: dtrs@dt-rs.si policija@policija.si info@varuh-rs.si Prilogi: Obrazec (doc) Dokazno gradivo (pdf) Kako ravnati ob podobnih primerih? Na spletnih straneh bodite pozorni na gumb “Prijavi sovražni govor” S klikom nanj lahko takoj podate anonimno prijavo neprimernega komentarja. — Naša pravica se zaključi tam, kjer se začne pravica drugega!