3. Odprta vstajniška skupščina

Pozivamo na tretjo vstajniško skupščino
Ponedeljek, 21. 1. 2013, ob 19. uri
Zlati zob (dvorana), Zaloška cesta 69, Ljubljana

Dragi vstajniki,
zaradi potrebe po vzpostavljanju alternativnih modelov odločanja in delovanja bi bilo potrebno vzpostaviti čimveč političnih prostorov komunikacije in koordinacije. Na prvih dveh množičnih Odprtih vstajniških skupščinah smo se imeli priložnost spoznati in predstaviti različne poglede na trenutno stanje v državi in družbi in vizije o možnih alternativah.

Zaradi tega vabimo vse na odprto vstajniško skupščino, da se pogovarjamo o konkretnih korakih kot tudi o dologoročnejšemu delovanju, ki bo temeljilo na direktni demokraciji in skupščinah kot njenem nosilcu, samoorganizaciji, ter avtonomiji posameznikov in skupin. Obenem pa zavračalo vsakršne avtoritarne, šovinistične in stranskarske vzgibe.

S tretjo skupščino naredimo korak naprej in skušajmo v obliki manjših delovnih skupin predebatirati konkretne teme in vzpostaviti nastavke za nadaljnje konkretne akcije. Civilna družba se je prebudila. Zdaj je čas, da se povežemo in začnemo skupaj iskati nove poti za bolj pravičen, svoboden in solidaren svet.

Predlagamo, da bi skupščina trajala 3 ure:

1. ura: predstavijo se novi udeleženci in zbira se predloge za obravnavo na delovnih skupinah

2. ura: debate v manjših delovnih skupinah, ki se osredotočijo samo na eno temo

3. ura: predstavitev zaključkov delovnih skupin vsem prisotnim, komentarji in glasovanje (po potrebi)

———-

Predlagamo štiri krovne teme za delovne skupine:

1. VRTANJE LUKENJ V SISTEM 
protesti in državljanska nepokorščina / akcije / skupni protest v okviru splošne stavke 23. 1. / kulturni program in govori (Protestival) …

2. BORBA NA URADNEM POLITIČNEM PROSTORU
kaj storiti v primeru predčasnih volitev / kako vpeljati spremembe …

3. PRENOVA SLOVENIJE
razvoj paralelnega gospodarskega sistema – samoorganiziranje temelječe na kooperativah / ekološki in trajnostni razvoj / univerzalni temeljni dohodek / socialni razvoj / samozaposleni in prekariat / šolstvo / spremembe političnega sistema / preoblikovanje zdravstva …

4. KOMUNICIRANJE Z JAVNOSTJO
strategije obveščanja javnosti / mediji / kako doseči ljudi, ki ne uporabljajo interneta / mednarodna javnost / organizacija okroglih miz in pogovorov …

Prispevajte še svoje predloge za teme, ki bi se obravnavale v okviru delovnih skupin.

Na ta način želimo odpirati nove prostore artikulacije skupne moči, ki se bo krepila z izmenjavo izkušenj, znanj in vednosti, za voljo grajenja skupnega prostora kot prostora enakosti, svobode in solidarnosti.

Dvorano za vstajniško skupščino smo si izposlovali pril Zlatem zobu. Glede na tematiko in dejstvo, da s tem pomagamo kulturnemu programu v Zlatem zobu, ste vabljeni, da si tekom razprav naročite tudi kakšno pivce ali čaj :)

Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja